Zelfborende schroeven

Zelfborende schroeven, ook wel boorschroeven genoemd, beschikken over een boorpunt. Deze boorpunt zorgt ervoor dat voorboren van je materiaal niet meer nodig is! Boorschroeven zijn er voor constructies van verschillende materialen, denk hierbij aan het bevestigen van hout op hout, metaal op hout of metaal op metaal.

Toepassing van zelfborende schroeven

Door de aanwezigheid van een boorpunt aan elke schroef is het geen vereiste meer om voor te boren. Dit zorgt voor een aanzienlijke tijdsbesparing bij het vastzetten van verschillende materialen. Zelfborende schroeven zijn er voor de professionele markt en voor de doe-het-zelver. Voor iedere klus is er een passende schroef!
De boorschroeven van schroefdirect.nl zijn voor constructies van sandwichpanelen, damwandpanelen, dakpanplaten, golfplaten en bijbehorend zetwerk. Maar ook voor het bevestigen van potdekselplaten, -planken en rabatdelen hebben wij speciale schroeven met een boorpunt om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Verschil in boorpunten

Zelfborende schroeven herken je aan de boorvormige punt aan het begin van de schroef. Voorboren is verleden tijd. Het grote voordeel hiervan is dat het de installatietijd versnelt en daarmee de kosten, die het extra boren met zich meebrengt, verlaagt. Maar niet alle materialen waarmee je de constructie maakt, vereisen dezelfde boorpunt. Schroeven met een boorpunt zijn in te delen in nummers 1 tot en met 5. Boorpunt 1 is geschikt voor zeer dun staal, tussen de 0,5 mm en 1 mm dikte. Boorpunt 5 daarentegen is geschikt voor dik staal, tot wel 15 mm. En daardoor uitermate geschikt voor sandwichpanelen en golfplaten. Boorpunt 5 heeft extra fijn draad in de schroef waardoor ze zo geschikt zijn om door dik staal te boren.

Zelfborende schroeven online kopen bij Schroefdirect.nl

Schroefdirect.nl is leverancier van alle soorten en maten schroeven voor alle constructies! Denk hierbij aan paneelschroeven voor sandwichpanelen, maar ook aan vlonderschroeven voor vlonderplanken.
In de webshop kun je gemakkelijk zoeken door het betreffende materiaal aan te klikken in het keuzemenu. Er is daarbij de keuze uit verschillende assortimenten. Dit kan variëren in materiaalkeuze van de schroeven en daarbij dus de keuze in toepassingsgebied. Bij bijvoorbeeld sandwichpanelen heb je keuze in de verschillende ondergronden waarop je de sandwichpanelen wilt monteren.

Navigeer bovendien gemakkelijk in het linker keuzemenu om de juiste lengte, boorpunt, materiaalkeuze of kleur te vinden.
Kom je er niet uit, of weet je niet zeker wat je nodig hebt? Neem gerust contact met ons op voor advies voor de juiste schroeven voor jouw project!
Schroefdirect.nl, dat schroeft sneller dan je denkt!

contact

Top

Selecteer een Afleverpunt