Verzinkt of RVS Schroeven? De belangrijkste verschillen

Bij Schroefdirect.nl vind je alle types schroeven voor dak- en wandpanelen, zetwerk, hout (spaanplaatschroeven e.d.) en golfplaten. Deze schroeven worden aangeboden in verzinkt staal of RVS. Wat zijn de verschillen tussen deze metaalsoorten?

Verzinkte (VZ) Schroeven

Verzinkte schroeven zijn over het algemeen goedkoper dan RVS schroeven. Toch is deze schroef ook bestand tegen vocht en voorzien van een beschermende zinklaag. Ondanks deze laag kan een verzinkte schroef toch gaan roesten. Daarnaast zullen verzinkte schroeven eerder gaan oxideren in omgevingen waar bijvoorbeeld veel ammoniak in de lucht zit. Denk hierbij aan de agrarische panden, zoals kippen- en varkensschuren. Een verzinkte schroef is echter wel sterker dan RVS en berekend op zwaardere krachten.

RVS Schroeven

Schroeven gemaakt van RVS (roestvast staal, vaak onterecht roestvrij staal genoemd) zijn bij uitstek geschikt om buiten te gebruiken. RVS is een stuk beter bestand tegen regen en andere weersinvloeden dan VZ schroeven. Daarmee zijn RVS schroeven, met name bij gebruik voor dak of gevel, een stuk duurzamer. Ondanks dat een RVS schroef vaak duurder is dan verzinkt is het op de lange termijn toch een betere keuze. Met name bij gebruik in de agrarische sector is RVS met zijn antioxiderende eigenschappen zeer aan te bevelen.

Bescherming tegen roest

Om een schroef goed tegen roest te beschermen is het belangrijk om de juiste bit te gebruiken. Bij het gebruik van een verkeerde nutsetter of bit op de boormachine kan de schroef beschadigen en vervolgens gaan roesten. Dit kan zelfs bij een RVS schroef gebeuren.

Voor meer informatie of advies over de keuze van het juiste type schroef kun je altijd contact met ons opnemen!

Top

Selecteer een Afleverpunt