Welke boorpunt in welke situatie?

Paneelschroeven, damwandschroeven, zetwerkschroeven, dakpanplaatschroeven & golfplaatbevestigers zijn allemaal schroeven met een boorpunt. Een boorpunt zorgt ervoor dat je de sandwichpanelen, dakpanplaten, profielplaten (damwand) & golfplaten niet hoeft voor te boren. Dit zorgt voor een snelle montage. Er zijn verschillende soorten boorpunten: Boorpunt 1 (bp1), Boorpunt 2 (bp2), Boorpunt 3 (bp3) & Boorpunt 5 (bp5). Maar wat is nou het verschil tussen de boorpunten?

Boorpunt 1 schroeven

Damwandschroeven, zetwerkschroeven & dakpanplatenschroeven hebben allemaal boorpunt 1. Een boorpunt 1 is daarom ook geschikt voor zeer dun staal (0,5 mm t/m 1 mm).

Bp1 schroef (HI-LO)

Bekijk product

 

Boorpunt 2 schroef

Sandwichpaneelschroeven en golfplaatbevestigers beschikken over een boorpunt 2. Een boorpunt 2 schroef is geschikt voor bevestiging op een houten gording. Deze schroef beschikt over een grof draad, hierdoor “vreet” de schroef zich goed vast in de houten ondergrond.

Boorpunt 2 schroef (hout)

Bekijk product

Boorpunt 3 schroeven

Net zoals boorpunt 2 schroeven zijn boorpunt 3 schroeven kenmerkend voor: sandwichpaneelschroeven & golfplaatbevestigers. Een schroef met boorpunt 3 is geschikt voor een stalen gording (1.5mm tot 6mm). Deze schroeven beschikken over een fijn draad en daardoor zeer geschikt voor de bevestiging in staal.

Bp3 Schroef (Dun staal)

Bekijk product

Boorpunt 5 schroef

Een Boorpunt 5 schroef is net als boorpunt 2 & 3 te linken aan sandwichpaneelschroeven en golfplaatbevestigers. In tegenstelling tot boorpunt 3 is een boorpunt 5 schroef geschikt voor dik staal (tot 15mm). Dit komt door het extra fijne draad in de schroef.

bp5 schroef (dik staal)

Bekijk product

Meer schroefadvies nodig?

Heb je nog andere vragen over schroeven of de bevestiging van schroeven? Neem gerust contact met ons op! Dit kan via het contactformulier, per mail info@schroefdirect.nl of telefonisch 0546 – 898 298.

Top

Selecteer een Afleverpunt