RVS Schroeven

RVS schroeven worden veelal buiten toegepast bij het vastzetten van tuinhout, gevelplaten zoals damwandplaten, dakbeplating en sandwichpanelen. Voor elke toepassing is er een passende schroef. Schroefdirect.nl heeft een uitgebreid assortiment schroeven in zowel rvs als verzinkt staal. Maar wat zijn nu eigenlijk RVS schroeven? En waarvoor gebruik je deze?

Wat zijn RVS schroeven?

RVS staat voor RoestVast Staal, een mengsel van verschillende metalen waar verschillende producten van worden gemaakt. Denk hierbij aan schroeven en spijkers. Maar ook aan industriële en huishoudelijke producten, platen, staven en buizen.
Men spreekt van RVS als het een legering is van ijzer, chroom, nikkel en koolstof, waarbij er minimaal 11-12% chroom en maximaal 1,2% koolstof aanwezig is in het product.

Naast de benaming roestvast staal, hoor je ook de naam roestvrij staal of inox. Roestvrij is RVS (roestvast staal) niet helemaal. Er zijn omstandigheden waarbij RVS toch kan gaan roesten. Deze omstandigheden zijn de aanwezigheid van chlorides of bij verontreiniging van het materiaal door gewoon staal waarbij de samenstelling niet optimaal is.

Waarvoor gebruik je RVS schroeven?

Schroeven van RVS gebruik je veelal buiten. Je wil namelijk niet dat je pas vastgeschroefde schutting, rabatdelen of damwandplaten, opnieuw moet schroeven omdat je schroeven zijn gaan roesten. Heb je roest aan je schroeven, dan zijn ze namelijk moeilijk te verwijderen. Daarnaast kan het plaatmateriaal beschadigd raken door roest en kunnen roestige schroeven snel afbreken waardoor je constructie instabiel is.

Welke soorten RVS schroeven zijn er te verkrijgen?

Schroeven worden ingedeeld in toepassingsgebied. Daarnaast zijn voor veel soorten schroeven, meerdere toepassingen mogelijk.

RVS Spaanplaatschroeven
Schroefdirect.nl heeft een groot assortiment RVS spaanplaatschroeven. Deze schroeven functioneren optimaal in spaanplaat of ander hout, maar ook in kunststof. De Roestvast stalen schroeven zijn effectief voor verschillende toepassingen. Daarom worden ze ook wel universele schroeven genoemd. Je kunt ze gebruiken voor verschillende houten ondergronden en plaatmateriaal, waarbij de RVS uitvoering voornamelijk buiten wordt toegepast. Voor elke klus is er een passende RVS schroef.

RVS Paneelschroeven
Wil je sandwichpanelen vastschroeven? Dan zijn RVS paneelschroeven de beste keus! Deze paneelschroeven zijn voorzien van een boorpunt. De boorpunt zorgt ervoor dat voorboren niet nodig is. Daarnaast zij RVS paneelschroeven verkrijgbaar in diverse RAL kleuren om te matchen met de panelen die je hiermee vastzet. De RVS schroeven zorgen er bovendien voor dat er geen roestvorming ontstaat. Wat weer zorgt voor een lange levensduur van je sandwichpanelen!

RVS Damwandschroeven
Onze RVS damwandschroeven bevatten, net als de paneelschroeven, een handige boorpunt. Hierdoor is voorboren van de damwanden niet nodig en daardoor is een snelle montage gegarandeerd! De schroeven hebben tevens een EPDM afdichtring van 16mm voor een waterdichte montage. De schroeven zijn verkrijgbaar in RVS en verzinkt, in verschillende RAL-kleuren. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van deze schroeven is het plaatsen van damwandplaten, dakpanplaten en dakprofielplaten zeer eenvoudig.

RVS tuinschroeven
Ons assortiment RVS tuinschroeven bestaat uit potdeksel schroeven, vlonderschroeven en rabatschroeven. Elk soort heeft zijn eigen RVS schroef nodig voor een juiste montage. Toepassingen van potdekselplanken, vlonderplanken en rabatdelen zijn voornamelijk buiten. Vandaar ook dat hiervoor een RVS schroef de beste keuze is.

Top

Selecteer een Afleverpunt